Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ένα γλυκό για τους αναποφάσιστους


Σοκολάτα ή βανίλια; Ένα γλυκό για τους αναποφάσιστους που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Από την Ιωάννα Δημοπούλου

Μερίδες: 15
Χρόνος προετοιμασίας:15΄
Χρόνος ψησίματος: 25΄
Κόστος: €12
Σκεύος: 1 ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ 20×30εκ.
Ευκολία: 4/5
Ταχύτητα: 5/5
Χρόνος συντήρησης:
Εντός ψυγείου: 3 μέρες (αφήστε το για 10΄ εκτός ψυγείου πριν το σερβίρετε)



Υλικά


Για το μείγμα μπράουνι
250 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
250 γρ. κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), χοντροκομμένη
5 αβγά μεσαίου μεγέθους (250 γρ.)
280 γρ. ζάχαρη
5 ml εσάνς βανίλιας
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι

Για το μείγμα τσιζκέικ
250 γρ. ανθότυρο
100 γρ. τυρί κρέμα
60 γρ. ζάχαρη
4 ml εσάνς βανίλιας
2 αβγά μεσαίου μεγέθους
50 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C, στον αέρα.

Φτιάξτε το μείγμα τσιζκέικ. Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το τσιζκέικ μαζί: τα τυριά που έχετε λιώσει με πιρούνι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αβγό, την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι, φροντίζοντας να ανακατέψετε καλά με αυγοδάρτη ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι.
Φτιάξτε το μείγμα μπράουνι. Γεμίστε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόστε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους (διαδικασία μπεν μαρί). Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο και αφήστε τα λίγο να κρυώσουν. Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας για λίγα μόνο λεπτά μέχρι να αφρίσουν και να γίνουν ένα ομογενές μίγμα, αλλά πριν αρχίσουν να ασπρίζουν. Ρίξτε στο μπολ τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατέψτε με αυγοδάρτη και έπειτα προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας απαλά.
Μοντάρετε το γλυκό. Γεμίστε με το μείγμα των μπράουνις το ταψί ή το πυρέξ σας και έπειτα προσθέστε από πάνω το μείγμα του τσιζκέικ. Με ένα μαχαίρι ή σπάτουλα δημιουργήστε ότι σχέδια θέλετε, αλλά προσέξτε να μην ανακατέψετε πολύ τα δύο μείγματα.
Βάλτε το σκεύος σας στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήστε για 25-30΄ περίπου. Το γλυκό αυτό παραμένει λίγο υγρό στο κέντρο και συνεχίζει να ψήνεται και αφότου το βγάλετε από το φούρνο.
Αφήστε το γλυκό να κρυώσει στη φόρμα του και έπειτα κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια για να το σερβίρετε.

........................

Nέα κόλπα... στο μπλογκ μου!! 

Υ.Γ.  Ήταν στα πρόχειρα από το 2012; 13;... Ας το αναρτήσω, πριν πάει... 2020!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...