Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Νο.1)

 

Η Τερψιχόρη Παπαστεφάνου θυμάται ...


ένα μικρό αφιέρωμα σε έναν εμπνευσμένο άνθρωπο... 


και μία μουσική γεύση... με έργα Μίκη Θεοδωράκη

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Νο.1)



και παρ' ότι μπήκε η Άνοιξη, ονειρεύομαι την θάλασσα εγώ... :) = χαμόγελο... 







Lamprini T. 




Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ - Οι αναμνήσεις



ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ - Οι αναμνήσεις

μπράβο... 

(Πώς ήταν όταν τον γνωρίσαμε απ' τις Ελληνικές ταινίες... και στο επόμενο βίντεο... πώς ήταν πολύ αργότερα... Πολύ εντυπωσιακό... Τότε που δεν είχαμε τα γκουγκλ... και τα ίντερνετ!!) 



Οι αναμνήσεις Πέτρος Αναγνωστάκης Video

Οι αναμνήσεις '' (1963) ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ και ΝΙΤΣΑ ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ ( του Θόδωρου Δερβενιώτη ) Από τις 45 στροφές (1963) Πάρ' την καρδιά σου, παρ' την ψυχή σου, κάθε δικό σου παρ' το μαζί σου. Μα θες δεν θέλεις, θα μου αφήσεις τις αναμνήσεις, τις αναμνήσεις. Δεν με νοιάζει που θα φύγεις, σ' άλλη αγκαλιά να ζήσεις θα 'χω μέσα στην καρδιά μου, τις δικές σου αναμνήσεις. Κι αν εσύ με πρόδωσες κι όλα τα 'χεις κάνει στάχτη από την αγάπη μας, θα μου απομείνει κάτι. Πάρ' την καρδιά σου, παρ' την ψυχή σου, κάθε δικό σου παρ' το μαζί σου Μα θες δεν θέλεις, θα μου αφήσεις τις αναμνήσεις, τις αναμνήσεις. Θα θυμάμαι ένα-ένα, τα ευτυχισμένα χρόνια με τη σκέψη θα μιλάμε και θα σ' αγαπώ αιώνια. Με τις αναμνήσεις σου μέρα-νύχτα θα περνάω, με τις αναμνήσεις σου κάθε πόνο θα ξεχνάω. Παρ' την καρδιά σου, παρ' την ψυχή σου, κάθε δικό σου παρ' το μαζί σου. Μα θες δεν θέλεις, θα μου αφήσεις τις αναμνήσεις, τις αναμνήσεις.

και αυτό το βίντεο... πολύτιμο... 

αγαπημένη ζωγραφιά από παληά... 




δική μου ζωγραφιά, με μολύβι, απ' το 2006... 



και το βιβλίο μου (Νο 4) ετοιμάζεται για μία ακόμα παρουσίαση... στην Αθήνα... 

Για να δούμε... 


Lamprini T. 

Υ.Γ.  Βιογραφία:  ΠΗΓΗ: https://radioanamnisi.com/anagnostakis-petros-biografia/

Ο ερωτικός λαϊκός τραγουδιστής της δεκαετίας του ΄60 Πέτρος Αναγνωστάκης, γεννήθηκε το 1933 στα Ταμπούρια του Πειραιά αλλά η καταγωγή του ήταν από τη Μάνη. 

Δούλευε, τραγουδούσε και παράλληλα σπούδαζε σε τεχνικές σχολές και να γίνει μηχανικός στο εμπορικό ναυτικό. Το ντεμπούτο του στη δισκογραφία το έκανε το 1957 καθώς τον είχε προτείνει στην Columbia ο στιχουργός Χρήστος Κολοκοτρώνης. Ηχογράφησε το πρώτο του τραγούδι με τη Γιώτα Λύδια “Είμαι γνήσια τσιγγάνα” σε στίχους του Κολοκοτρώνη και του Β. Καραπατάκη και ακολουθούν ακόμη τρία τραγούδια όταν και διακόπτεται απότομα η συνεργασία του με την εταιρεία.

 Εμφανίστηκε στο πάλκο με τον Γιώργο Ζαμπέτα και συνεργάστηκαν και δισκογραφικά. 

Το 1958 κατάτασσεται στο στρατό και όταν θα απολυθεί θα συνεχίσει ακάθεκτος πλέον ο δρόμο του.

 Αρχίζει η συνεργασία του με την εταιρεία Odeon. Εμφανίζεται σε παλιές ελληνικές ταινίες, είναι καλεσμένος στο παλάτι ή στην έπαυλη του Ωνάση. 

Με το Ζαμπέτα θα πάει και στο εξωτερικό. Δισκογραφικά συνεργάστηκε με τον Ζαμπέτα, τον Μπάμπη Μπακάλη, τον Γιώργο Μητσάκη, τον Γιώργο Μανισιαλή, τον Κώστα Βίρβο, τον Χαράλαμπο Βασιλειάδη, τον Θοδωρή Δερβενιώτη κ.α.

 Η μεγαλύτερη του επιτυχία είναι το τραγούδι “Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου”. Η τελευταία του δισκογραφική απόπειρα έγινε το 1980 ενώ η τελευταία του δημόσια εμφάνιση σημειώθηκε στην Κύπρο το 1990. Ο τραγουδιστής πέθανε στο σπίτι του στο Κερατσίνι, την 1 Ιουλίου 1996.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...