Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Γκυστάβ Ντορέ, Σήμερα Χριστός Ανέστη - Δόμνα Σαμίου



Σήμερα Χριστός Ανέστη - Δόμνα Σαμίου

Χριστός Ανέστη, αγαπητοί... 





Γκυστάβ Ντορέ

Ο Γκυστάβ Ντορέ (γαλλικάGustave Doré‎) 6 Ιανουαρίου 1832 – 23 Ιανουαρίου 1883) ήταν Γάλλος καλλιτέχνης, εικονογράφος γλύπτης και χαράκτης.



Γεννήθηκε στο Στρασβούργο στις 6 Ιανουαρίου 1832. Σε ηλικία 12 ετών άρχισε να σκαλίζει σε τσιμέντο. Στην ηλικία των δεκαπέντε ο Ντορέ ξεκίνησε την καριέρα του ως γελοιογράφος για την γαλλική εφημερίδα Le Journal pour rire[23], και στη συνέχεια άρχισε να κερδίζει διαγωνισμούς ανάθεσης εικονογράφησης για βιβλία των ΡαμπελαίΜπαλζάκΜίλτον και του Δάντη.
Το 1853 τού ζητήθηκε να εικονογραφήσει τα έργα του Λόρδου Βύρωνα[24]. Η συγκεκριμένη ανάθεση ακολουθήθηκε από την εικονογράφηση της Νέας Βίβλου. Το 1856 εικονογράφησε το Ο θρύλος του περιπλανώμενου Ιουδαίου για ένα σύντομο ποίημα του Πιερ-Ζαν ντε Ρανζέ εμπνευσμένο από μυθιστόρημα του Οζέν Συ το 1845.[25][26].

Στη δεκαετία 1860 εικονογράφησε γαλλική έκδοση του Δον Κιχώτη του Μιγκέλ ντε Θερβάντες.


 Οι εικογραφήσεις του ιππότη και του ακολούθου του, Σάντσο Πάντσα, έγιναν τόσο διάσημες ώστε επηρέασαν αναγνώστες, καλλιτέχνες, ακόμη και θεατρικούς ή κινηματογραφικούς σκηνοθέτες ως προς την όψη των δύο χαρακτήρων. Ο Ντορέ εικονογράφησε επίσης μια έκδοση από το έργο Το Κοράκι του Έντγκαρ Άλλαν Πόε το 1883[27].
Οι εικονογραφήσεις του Ντορέ για την αγγλική Βίβλο το 1866 έτυχαν ευρείας απήχησης και το 1867 ο εικονογράφος έκανε μια μεγάλη έκθεση του έργου του στο Λονδίνο. Αυτή η έκθεση οδήγησε στην ίδρυση της Doré Gallery στην Bond Street, του Λονδίνου. Το 1869, Μπλασάρντ Τζέρολντ (Blanchard Jerrold), γιος του Ντάγκλας Ουίλιαμ Τζέρολντ (Douglas William Jerrold), του πρότεινε να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο πορτρέτο του Λονδίνου. Ο Τζέρολντ είχε πάρει την ιδέα από το έργο ιδέα από το Μικρόκοσμος του Λονδίνου παραγωγή των Ρούντολφ Άκερμαν (Rudolph Ackermann), Ουίλιαμ Πάιν (William Pyne), και Τόμας Ρόουλαντσον (Thomas Rowlandson) το 1808. O Ντορέ υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τους εκδότες Grant & Co με αντίτιμο ένα υπέρογκο ποσό (£10,000 ανά έτος) και την υποχρέωση της παραμονής του επί τρεις μήνες ανά έτος στο Λονδίνο. Αν και ο Ντορέ ήταν γνωστός εκείνη την εποχή κυρίως για τους πίνακές του, οι ξυλογραφίες και τα χαρακτικά που έκανε για τον Τζέρολντ, είναι εκείνα για τα οποία πραγματικά διακρίθηκε ως καλλιτέχνης με ατομικό όραμα.

Tο ολοκληρωμένο βιβλίο, London: A Pilgrimage, (Λονδίνο: Ένα Προσκύνημα) με 180 χαρακτικά, δημοσιεύτηκε το 1872. Παρόλο που είχε μεγάλη εμπορική επιτυχία και έτυχε ευνοϊκής υποδοχής από το αναγνωστικό κοινό, το έργο έλαβε αρνητικές κριτικές από τους κριτικούς της εποχής. Ορισμένες από αυτές τις κριτικές ήταν στραμμένες στο γεγονός ότι ο Ντορέ φαινόταν να εστιάζει στη φτώχεια ορισμένων τμημάτων του Λονδίνου. Κατηγορήθηκε επίσης από το The Art Journal ότι περισσότερο "επινοούσε παρά απεικόνιζε"[28]. Η εφημερίδα Westminster Review 'εγραψε πως "ο Ντορέ μάς δίνει σκίτσα με τα πλέον κοινότυπα και εκχυδαϊσμένα εξωτερικά χαρακτηριστικά"[29]. Παρά τις αρνητικές κριτικές, ο Ντορέ έλαβε αναθέσεις και από άλλους Βρετανούς εκδότες.
Η ύστερη περίοδος του Ντορέ περιλαμβάνει εικονογραφήσεις των νέων εκδόσεων των Έργα του Τόμας ΧουντΗ Μπαλλάντα του Γέρου Ναυτικού του ΚόουλριτζΧαμένος Παράδεισος, του Μίλτον , Τα Ειδύλλια του Βασιλιά, του Τέννυσον, και της Θείας Κωμωδίας. Το έργο του Ντορέ εμφανίστηκε επίσης στην εβδομαδιαία εφημερίδα The Illustrated London News.
Ο Ντορέ ποτέ δεν παντρεύτηκε, και συνέχισε να ζει με τη μητέρα του στο Παρίσι, εικονογραφώντας βιβλία έως τον θάνατό του μετά από σύντομη ασθένεια. Ο τάφος του βρίσκεται στο κοιμητήριο Περ Λασέζ του Παρισιού.























Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Ανάσταση 2020 από τα σπίτια μας !!!



Χριστός Ανέστη!!!!!!!!!



Ανάσταση 2020 από τα σπίτια μας !!!  https://www.youtube.com/watch?v=HpA1Fjr5To8

Αγρίνιο






Κοζάνη


Κοζάνη  ... 



Ανάσταση 2020 στην κεντρική πλατεία Κοζάνης










Αίγειρος Ροδόπης



  ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2020


Βάρκιζα




Λάρισσα, χαμός





Τιθορέα




Σέρρες



Κυψέλη - Αθήνα




Στο σπίτι





Κέρκυρα, Μέγα Σάββατο πρωΐ




Ανάσταση 2020 Χαραυγή


2020 Ανάσταση στην (έρημη) Βάρκιζα - Aerial video by drone Dji Mavic Pro




Ανάσταση 2020 Αθήνα



ΑΡΓΟΣ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2020




Ανάσταση στα μπαλκόνια έκαναν οι Έλληνες λόγω κορωνοϊού | Orthodox Easter Celebrations in Lockdown



ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2020 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ



ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2020 - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ



 ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2020 ΣΕΡΡΕΣ




 ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2020 ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΤΗΣ ΣΙΦΝΟΥ




Κ.Μ... "Ανάσταση 2020 στο Ξηρομέρο "19-04-2020


Πάσχα 2020 Ανάσταση Άγιος Νικόλαος Κρήτης 19.4.2020 - https://www.youtube.com/watch?v=dO3v-LSfguY



 Ανάσταση 2020 - Πάτρα (1)



Πάτρα 2 






ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2020 ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΙΦΝΟΥ




ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2020 ΣΥΚΑΜΙΝΟ ΩΡΩΠΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΔΕΝ) ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...