Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Μαρία Κυνηγού - Φλάμπουρα...


ΠΗΓΗ νο 1, μιλάει η μουσικοπαιδαγωγός, χορεύτρια.. κλπ κλπ...
https://www.dailymotion.com/video/xjxe8d_%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%87%CE%BF%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CF%85%CE%BD%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D_creation

Υπερκινητικός Δάσκαλος~Χορός~Μαρία Κυνηγού     


Πηγη νο 2: Πληροφορίες για την καλλιτέχνιδα...  http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=744138

Πέθανε η εξέχουσα μορφή του θεάτρου Μαρία Κυνηγού

Πέθανε η εξέχουσα μορφή του θεάτρου Μαρία Κυνηγού
Μαρία Κυνηγού - Φλάμπουρα

Εξέχουσα μορφή της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης, σπουδαία δασκάλα μουσικής και κίνησης από το 1963 μέχρι το 1990 και στενή συνεργάτις του Καρόλου Κουν, η Μαρία Κυνηγού - Φλάμπουρα έφυγε από την ζωή.

Σημαντικές στιγμές της καριέρας αυτής της ακούραστης εργάτριας του θεάτρου, η θρυλική παράσταση το "Μεγάλο μας Τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου, πολλές δουλειές με τον Κουν αλλά και η συνεργασία της με τον Γιώργο Λαζάνη στο θέατρο Τέχνης, όπου η Κυνηγού χορογράφησε παραστασεις του Φιλοκτήτη, των Ιππέων και των Σφηκών.

Η Μαρία Κυνηγού άρχισε τα μαθήματα πιάνου και χορού σε ηλικία οκτώ χρονών. Μετά από τις σπουδές της στη σχολή της Κούλας Πράτσικα, η Κυνηγού σπούδασε σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Ειδικεύτηκε στη μελέτη των προβλημάτων της ρυθμικής αγωγής και της μουσικής παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας και έχει διδάξει στις περισσότερες ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού (σχολή Μωραΐτη,Ωδείο Νάκα, Σχολή νηπιοβρεφοκόμων του Ιδρύματος Ανδρέας Συγγρός κ.α.)

Εγραψε βοηθήματα για νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές χορού και ρυθμικής, βιβλία με κασέτες, μεθόδους εκμάθησης φλογέρας και βιβλία με τραγούδια και μουσικά παιχνίδια. Τιμήθηκε  με το χρυσό βραβείο του μουσικού οίκου Φίλιππος Νάκας και το 2002 από το Θεατρικό Μουσείο με το βραβείο Κούλα Πράτσικα. Εξι χρόνια αργότερα το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων την τίμησε για το σύνολο της προσφοράς και του έργου της.


ΠΗΓΗ νο 3, Περσες, παράσταση του Καρόλου Κουν (είχε επιμεληθεί την κίνηση - χορογραφία...) ... https://www.youtube.com/watch?v=J0ih40ujvuA

ΠΕΡΣΕΣ ΚΟΥΝ

................................................................

Γιατί εδώ... ;;  Ήταν δασκάλα μου για λίγο!! Και μου έδωσε πολύ ωραία μαθήματα!!! 



8 σχόλια:

Κική Κωνσταντίνου είπε...

ο Θεός να αναπαυσει τη ψυχούλα της
τυχεροι οσοι συνανανστρεφονται με τετοιες προσωπικοτητες
καλημερα αγαπημενη μου

Paraskevi Lamprini M. είπε...

Κικη
Οπως τα λες
Καλη αναπαυση να εχει

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφο
Φιλάκια ...

Paraskevi Lamprini M. είπε...

Μαρια Ελενα
Ειναι ομορφη η προσφορα
Μακια

syros2js είπε...

Κρίμα...
Τέτοιοι άνθρωποι όμως, δεν χάνονται ποτέ... Το έργο τους μένει εδώ και να είσαι σίγουρη πως έχουν αφήσει το στίμα τους...
Τυχερή κι εσύ που την είχες συναναστραφεί...
Καλό της ταξίδι...
Φιλί γλυκό, κορίτσι μου!

Dennis Kontarinis είπε...

Μεγάλη μορφή της τέχνης του θεάτρου.
Τυχερή που την γνώρισες.
Να την αναπαύσει ο Θεός.
Την αγάπη μυ πάντα.

Paraskevi Lamprini M. είπε...

Nτέννις... όπως τα λές.. καλό βραδυ...

Paraskevi Lamprini M. είπε...

συρος...κρίμα, αλλά μένει το έργο της... η δουλειά της (μέσω βιβλίων) και η επίδρασή της ... στους ανθρώπους, και σε μένα... μακια!! κι ο Θεός να την αναπαύσει, ναι!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...