Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Εκείνη η πρωτοχρονιά! γραμμένο από την Λαμπρινή, (για άλλη μια φορά... )



Ο φίλος Νικήτας για άλλη μια φορά.... στην υπέροχη εκπομπή που κάνει καθημερινά στο ραδιόφωνο, θα διαβάσει κάποια κείμενα σχετικά με την ενηλικη και παιδική μας ηλικία... Προχθές η σχετική εκπομπή...  Εδώ... η δική μου ιστορία...

Ελπίζω να σας αρέσει...

 9 Απρ 2013
Εκείνη η πρωτοχρονιά! 
Κάποτε ερχότανε και η πρωτοχρονιά, χαιρόμουν που έμπαινε ένας νέος χρόνος στην ζωή μου... και εγώ ήμουν εκεί και την ζούσα εκείνη την στιγμή!!... Ακόμα την χαίρομαι!

Εκείνη η πρωτοχρονιά! 

Μα, εκείνη την πρωτοχρονιά... όταν ήμουν μικρό κορίτσι, κάτι ξεχωριστό είχε γίνει.  Εγώ κι η ξαδέλφη μου, βγήκαμε έξω από το σπίτι για να την χαρούμε αλλιώτικα!!!

Όταν πρωτοέγινε, ντρεπόμασταν λίγο... Πηγαίναμε δειλά δειλά, στην αρχή  και τρέχαμε λίγο, πάνω κάτω στην γειτονιά μου.  Αργότερα... καθώς περνούσαν τα χρόνια,  μην φανταστείτε πολλά χρόνια, τρέχαμε πιο ζωηρά, πιο θαρρετά... Δεν μας ένοιαζε πια, αν θα μας δει κανείς. 

Και  κανείς δεν μας έβλεπε, γιατί όλοι ήταν στο όμορφο σπίτι τους. Η  γειτονιά μου, ξέρετε,  έχει πολύ όμορφα σπίτια... μονοκατοικίες  με ωραίους  ανθρώπους!!!.... , γι' αυτό είναι και μια γειτονιά με όμορφα σπίτια!!.... 

Το ωραίο, λοιπόν,  ήταν ότι  δεν κοιτούσε κανείς έξω..  Ήμασταν μόνες στον δρόμο, και απολαμβάναμε τον χαλασμό... Γιατί  στην πόλη μου, ακούγονται όχι μόνον οι καμπάνες, που χτυπούν χαρούμενα, αλλά και τα καράβια.   Όλα τα καράβια... αρχίζουν δειλά δειλά να κορνάρουν και... ωωωω!!! Τι ήχος μετά!!!... Γεμίζει η θάλασσα με τις κόρνες τους και η πόλη μου... Γεμίζει με την χαρά της πρωτοχρονιάς... 

Τρέχαμε, λοιπόν, πιο θαρρετά... και μου φαίνεται.. ψιλοτραγουδούσαμε κάτι... χοροπηδώντας σαν κατσικάκια... στον δρόμο μας... στην οδό .... 

Και πέρασαν κάποια χρόνια,  η ξαδέλφη μου παντρεύτηκε, απόκτησε παιδιά και πήρε τον δρόμο της... 
Εγώ.. όχι... 

Ακόμα ονειρεύομαι αυτή την έξοδό μας ... στην γειτονιά... την πρωτοχρονιά...

Ώσπου το τόλμησα... πριν από κάποια χρόνια...

Βγήκα έξω... ναι, πρωτοχρονιά ήτανε...και έτρεξα έξω, μόνη μου... σαν κατσικάκι... και σε κάθε χαρούμενο βήμα, σκεφτόμουν την παιδική μας ηλικία... Όλες τις Πρωτοχρονιές που έζησα μαζύ με την ξαδέλφη μου, αλλά και τις πρωτοχρονιάς που έχασα από τότε... γιατί ήμουν μόνη και όταν είσαι μόνος  δεν χαίρεσαι , όπως λένε... Η χαρά σου δεν γίνεται διπλή, ούτε η λύπη σου μοιράζεται στα δύο... Κρίμα...

Όμορφα που ήτανε!!!... Περασμένα... αλλά... όμορφα.... 

Σε ευχαριστώ, καλή μου ξαδέλφη για τις Πρωτοχρονιές που περάσαμε μαζύ...  και σου εύχομαι... όλες οι Πρωτοχρονιές σου... νάναι χαρούμενες!!!.... Μαζύ με αυτούς που αγαπάς και σε αγαπούν!!! Όλες!!

Λαμπρινή
 η ξαδέλφη σου.... 

6/4/2013, τελική επεξεργασία

26 σχόλια:

SPYRIDOULA είπε...

Καλημέρα!Πολύ όμορφη και τρυφερή η ιστορία σου!Γράφεις υπέροχα!Φιλάκια πολλά!

syros2js είπε...

Νιώθω την ανάγκη να σου κάνω μια πελώρια-πελώρια αγκαλιά...
Σου εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, όλες οι στιγμές να είναι πλημμυρισμένες από όμορφες εικόνες, όμορφα συναισθήματα, όμορφους ανθρώπους κ' όμορφες αναμνήσεις!!!
Καλή σου μέρα, κορίτσι μου!!!

Leviathan είπε...

Νοσταλγία υπέροχη! Καλο μεσημέρι!!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

SPYRIDOULA μου γλυκειά.. πολύ σε ευχαριστώ... νάσαι καλά... με την ευκαιρία του Νικήτα.. γράφω αναμνήσεις μου... και είναι πολύ όμορφο να ξαναθυμάμαι υπέροχες στιγμές... που κάποιες φορές...κρατήσανε παραπανω.. ευχαριστώ!!! μάκια!!!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

syros2js, πολύ σε έχω συμπαθήσει.. νάσαι καλά.. πολύ με ευχαριστεί η μπλογκοπαρέα σου... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! γι' αυτό!!!
νάσαι καλά!!
καλό σου βράδυ!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

Leviathan, φίλε... ναι... νοσταλγία... σήμερα το έλεγα στην ξαδέλφη μου... και ευχαριστηθηκε πολύ!! κάποια στιγμή.. θα το διαβάσει!!
γεια και χαρά φίλε!

Unknown είπε...

Αγαπημένη μου φίλη έχεις το ταλέντο να μας κάνεις με τα κειμένά σου , να χαμογελάμε - οπως τα "καβουράκια" σου ή να μας συγκινείς βαθιά με την Πρωτοχρονιά σου . Περιμένω πολλά ακόμα απο σένα .

Ο ΜΑΓΟΣ! είπε...

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΓΡΑΨΕΣ !!!!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

Η ελευθερία δεν πληρώνεται!!!!!
Καλά είσαι!!!!!Οτι θέλεις κάνεις !!!!!!
Πολύ όμορφη η προσωπική σου αφήγηση!!!!!!

Φιλάκιαααααα!!!!!!!!!!!

Κατερίνα δε 'στάπα; είπε...

Αγαπημένο κατσικάκι της Πρωτοχρονιάς και της ζωής, μ' αρέσουν και με συγκινούν οι γραπτές αναμνήσεις σου, γιατί έχουν να κάνουν με την καθαρή και ανεξίτηλη εσωτερική σου πένα.
Συνέχισε να "χοροπηδάς" στον δικό σου τον δρόμο, όσο μπορείς καλύτερα, όπως προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς και πού ξέρεις; Μπορεί έτσι να καταφέρουμε να "ζωφραφίσουμε" έναν πιο αυθεντικό πίνακα ζωής!

Το σχολικό παρεάκι είπε...

Πραγματικά όμορφη... η μοναξιά "φεύγει" όταν μοιράζεσαι όμορφες στιγμές με φίλους!
Αλλά είναι σημαντικό να νιώθεις ελεύθερος, να κάνεις αυτό που θες, την ώρα που το θες χωρίς να νοιάζεσαι τι θα πει ο κόσμος! Να τρέχεις την Πρωτοχρονιά σαν παιδί κι ας μην είσαι πια παιδί - στα χρόνια, όχι στην καρδιά - . Καλή συνέχεια με όμορφες αναμνήσεις!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

Ζina Marnezi, καλή μου φίλη.. τι ωραία που τα λες!! ευχαριστώ πάρα πολύ!
Δεν ξέρω αν θα γράψω κι άλλα... ο καθένας έχει πολλά μέσα του... αλλά... χαίρομαι ΤΩΡΑ που σου άρεσε , σου άρεσαν αυτά που έγραψα.!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

MAΓΟΣ, ή φίλε ΝΙΚΗΤΑ... είσαι η αφορμή για όλα αυτά.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που διάβασες πρώτον τα κείμενά μου στην όμορφη εκπομπή σου στο ράδια.. και δεύτερον που διαβάζεις τόσο όμορφα τα κείμενά μου... (έμαθα ότι διάβασες υπέροχα το κείμενο- μια που ήμουν εκτός ΑΘΗΝΩΝ... και στις δύο εκπομπές σου που διαβάστηκαν...- αλλά και εγω προσωπικά έχω ακούσει πόσο όμορφα διαβάζεις!!)

Με λίγα λόγια.. ευχαριστώ πάρα πολυ για την τιμή που μου έκανες!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

Κατερίνα μου, δε.στα. πα... χίλια ευχαριστώ για την ενθάρυνση που μου δίνεις... και το πανέμορφο σχόλιό σου...
Ευχομαι κι εγώ αυτό που λες ... κι εύχεσαι: "Μπορεί έτσι να καταφέρουμε να "ζωφραφίσουμε" έναν πιο αυθεντικό πίνακα ζωής!"
και πιστεύω... ότι θα το καταφέρεις... (μια που είσαι ήδη συγγραφέας των αληθειών της ζωής... ) και να το καταφέρω κι εγώ.. κάθε φορά που γράφω... έστω ... αυτό που γράφω... που είναι κάτι δικό μου!!...
Σε γλυκοφιλώ, δεστάπα;;.... Μάκια!!!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

Effie's Sweet Home Designs , πολύ πολύ σε ευχαριστώ.. έχεις δίκιο.. η ελευθερία δεν πληρώνεται!
Θα το έχω υπ΄όψιν μου.. νάσαι καλά!
ευχαριστώ!!!
μάκια πολλά!

Paraskevi Lamprini M. είπε...


Το σχολικό παρεάκι, φίλη μου.. έχεις δίκιο για την μοναξιά! ... και για την ελευθερία... θα το έχω υπ 'οψιν μου! να το θυμάμαι!!
Νάσαι καλά, φιλη... σε γλυκοφιλώ... τα λέμε!

Ανώνυμος είπε...

Ιδιαίτερα συγκινητική ιστορία γεμάτη συναίσθημα και αναμνήσεις. Η ανεμελιά και η ντροπή (για ποιο πράγμα ντροπή άλλωστε)."Η χαρά σου δεν γίνεται διπλή, ούτε η λύπη σου μοιράζεται στα δύο".

Νάσαι καλά!

Dennis Kontarinis είπε...

Αγαπητή μου Λαμπρινή.
Υπέροχος ο τρόπος που αφήνεις τις αναμνήσεις σου να ξεδιπλωθούν μπροστά στα μάτια μας.
Ένα κείμενο που παίρνει κι΄εμάς στους περιπάτους σου.
την αγάπη μου.

Paraskevi Lamprini M. είπε...

Ανώνυμε φίλε.. ευχαριστώ.. τα λόγια σου πολυ όμορφα.. νασαι καλά!!
όποτε μπορείς.. περιμένω όνομα.. όποτε!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

Dennis Kontarinis , μακρυνέ φίλε.. πολύ σε ευχαριστώ!!! νάσαι πάντα καλά!!! την φιλία μου!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

"Η ΞΑΔΕΛΦΗ: σχόλιο: 9/4/2013"
Τι ομορφες τρυφερες στιγμες που ομορφαιναν την ζωη μας!!!!!!! πολυ πολυ ωραιο!!!!! Με ταξιδεψες πολλα πολλα χρονια αγαπημενη μου Λαμπρινη πισω! Αξεχαστες μοναδικες στιγμες!!!!!! Να σαι καλα να γραφεις ετσι ωραια να μας ταξιδευεις....με αισθησεις....αγγιγματα και εικονες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Φιλακια!!!!!!
Με αγαπη η ξαδελφη σου!!!!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

Ξαδελφούλα μου γλυκειά... , νάσαι καλά... πολύ χαίρομαι που σου άρεσε.. θυμάσαι;;.. ΤΙ ΩΡΑΙΑ που ήτανε... !!!...
ναι.. θυμάσαι... τα λέμε...
η Ξαδέλφη σου... μάκια!!

Τα δευτεράκια blogαρουν... είπε...

ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ 2 ΟΨΕΙΣ.....ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ....ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΗ ΟΨΗ!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

τα δευτεράκια blogaρουν... το έπιασα το νόημα... αλλιώς.. δεν θα ήμουν εδώ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! για την αγάπη σας!! να προσέχετε.. πάντα με υγεία!!

tali είπε...

Λαμπρινή μου πολύ όμορφο το κείμενο σου γεμάτο νεανική φρεσκάδα και τρυφερότητα!!Πάντα τέτοια να μας γράφεις να ανανεωνόμαστε!!
Καλό απόγευμα

Paraskevi Lamprini M. είπε...

tali καλή μου.. πολύ χαίρομαι που σου άρεσε.. νάσαι καλά... ελπίζω να ξαναγράψω κάτι.. περιμένω.. την ΕΜΠΝΕΥΣΗ!!... χαχα.. τα λέμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...